Mainos
Mainos

Yle: Terrorismitutkinta on laajentunut

Ylen Uutisten mukaan poliisilla on yksi uusi epäilty terrorismirikosjutussa. Terrorismirikoksista epäillään Ylen mukaan nyt kaikkiaan kolmea ihmistä.

Poliisi ei kuitenkaan vahvista uutta tietoa, mutta on tehnyt uusia tutkintatoimia tällä viikolla.

– Tällä viikolla teimme kotietsinnän ja pyrimme tavoittamaan erästä henkilöä, mutta se jäi vain yritykseksi, tutkinnanjohtaja Kaj Björkqvist keskusrikospoliisista kertoo Ylelle.

Aikaisemmin tänään uutisoitiin, että terrorismin rahoittamisesta epäilty nainen pääsi vapaaksi poliisin pyynnöstä. Helsingin käräjäoikeus määräsi hänet kuitenkin matkustuskieltoon. Rahoittamisen ohella värväämisestä epäilty mies sen sijaan pysyy yhä vangittuna.

Keskusrikospoliisi teki tällä viikolla yhden uuden kotietsinnän Suomen ensimmäisessä terrorismirikostutkinnassa. Samalla yritettiin tavoittaa kuulusteluihin yhtä ihmistä, jota ei kuitenkaan löydetty.

Aikaisemmin terrorismin rahoittamisesta epäiltynä ovat olleet pääkaupunkiseudulla asuvat somalialaismies ja -nainen. Poliisin mukaan kaksikko tuntee toisensa.

KRP on kertonut, että kyse on pienistä summista, jotka on lähetetty Somaliaan.

Miehen epäillään lisäksi värvänneen ainakin yhden ulkomaalaisen ihmisen terrorismirikoksen tekijäksi. Värväysepäily liittyy lähinnä Somaliassa toimivaan islamistiseen al-Shabaab -järjestöön.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme