Mainos
Mainos

Yli 20 sai tuomion Suomen Pankin ryöstön rahoituksesta

Turun käräjäoikeus on tuominnut yli 20 ihmistä talousrikoksista, joilla rahoitettiin Suomen Pankin rahakuljetuksen ryöstöä ja Liedossa tapahtunutta rahankuljetuksen ryöstön yritystä, kertoo Yle.

Päätekijöille langetettiin vankeusrangaistuksia ja liiketoimintakieltoja. Lievimmät tuomiot olivat lyhyitä vankeusrangaistuksia, yhdyskuntapalvelua ja sakkoja, kovimmat tuomiot yli kahden vuoden vankeusrangaistuksia.

Tuomitut saivat rangaistuksia myös törkeistä veropetoksista, kirjanpitorikoksista, rahanpesusta ja työeläkevakuutusmaksupetoksista.

Rikokset liittyvät vuonna 2007 tapahtuneiden Suomen Pankin arvokuljetusryöstön ja Liedon ryöstöyrityksen tehneen liigan toiminnan rahoitukseen.

Tuomitut välttivät veroja ja työeläkemaksuja satojentuhansien eurojen edestä. Turun käräjäoikeus määräsi heidät korvaamaan verohallinnolle yli 400 000 euroa.

Tuomio Suomen Pankin rahakuljetusryöstöstä ja Liedon ryöstön yrityksestä annetaan viikon kuluttua. Liedon tapauksessa kiistellään myös siitä, oliko kyseessä törkeän ryöstön yritys vai vain sen valmistelu, joka ei ole rangaistavaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme