Mainos
Mainos

Yli 25 vuotta istunut taas syytteessä: Murhamies valvoi huumekauppaa

Helsingin käräjäoikeus antaa ensi viikolla tuomion huumevyyhdistä, jossa yksi syytetyistä on yli 25 vuotta yhtäjaksoisesti vankilassa istunut tunnettu murhamies.

Hän vapautui helmikuussa 2012 ehdonalaiseen vapauteen kärsittyään elinkautisen rangaistuksen murhasta, jonka hän teki vankilomansa aikana 90-luvulla. Hänet on tuomittu myös toisesta henkirikoksesta, kioskiyrittäjän taposta, jonka hän teki myös vankilomallaan 80-luvulla.

Alun perin hän päätyi vankilaan 80-luvun puolivälissä. Kyseessä on yksi Suomen pitkäaikaisimmista yhtäjaksoisista vankila-ajoista.

Pitkän vankilajaksonsa jälkeen hän ehti olla vapaana alle kolme vuotta. Tämän kuun alussa käsitellyssä huumevyyhdissä on useita syytettyjä organisaation eri tasoilta. Kovimmat syytteet koskevat useiden kilojen amfetamiinierien, kokaiinin ja ekstaasitablettien myymistä.

Miestä syytetään avunannosta törkeään huumausainerikokseen ja ampuma-aserikoksesta. Syytteen mukaan hän valvoi huumekauppaa ylätason kauppiaan toimeksiannosta ja varmisti, että kaupanteko alemmalla portaalla onnistuu. Hän muun muassa tarkasti amfetamiinin laadun käyttämällä itse pienen määrän myyjän hallussa ollutta amfetamiinia.

Syytteen kuvaamat tapahtumat ajoittuvat viime huhtikuulle ja myyntipaikkana on pääosin Helsinki, vaikka osa huumeista on päätynyt myös Espooseen ja Ouluun.

Mies vangittiin alkuvuodesta, jolloin hänen hallustaan löytyi 0.45-kaliiberiisen pistoolin piippu. Ampuma-aserikoksen hän tunnusti jo esitutkinnan aikana. Oikeudessa hän myönsi kuitenkin vain lievän tekomuodon.

Mies kiisti myös oikeudessa syyllistyneensä avunantoon törkeässä huumausainerikoksessa.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaista. 

Oikeus päätti vapauttaa miehen oikeudenkäynnin päätteeksi. Hän odottaa ensi viikolla annettavaa tuomiota vapaalla jalalla. 

Täsmennetty 20.3: Lisätty syytetyn vastaus syytteeseen liittyen avunantoon törkeässä huumausainerikoksessa. Oikeudenkäynti järjestettiin kuun alussa Helsingin käräjäoikeudessa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme