Mainos
Mainos

Yli kymmenen vuotta kateissa olleen Lamborghinin omistaja: ”Epäilin aina, että se olisi viety johonkin Albaniaan"

Kööpenhaminassa autovarkauden uhriksi vuonna 2004 joutunut suomalaismies sai tietää Rikospaikka-ohjelmasta vanhan autonsa löytyneen. Nykyisin Lamborghini Gallardon omistaa sen aikanaan korvannut vakuutusyhtiö.

Rikospaikka kertoi keskiviikkona Lamborghini Gallardosta, joka varastettiin suomalaisomistajalta Kööpenhaminassa heinäkuussa 2004. Auto löytyi viime keväänä Kööpenhaminasta autokaupasta ja palautettiin hiljattain Suomeen.

Pääkaupunkiseudulla asuva mies kertoo ostaneensa auton kesäkuussa 2004 Stuttgartista. Hinta oli vajaat 300 000 euroa.

 – Se oli ensimmäisiä Gallardoja, joka tuli tuotantolinjalta. Jotain lastentauteja siinä oli, esimerkiksi keulanostin puuttui maavaran lisäämiseksi.

Hän ehti ajaa sillä vain parisen viikkoa.

– Se oli aina stressaavaa ajamista, kun muut autot käyttäytyivät eri tavalla, ajoivat selvästi hiljempaa. 

– Mutta kyllä siinä katseisiin ja valokuvaamiseen tottui.

Tuolloin Lamborghini 140 Gallardo E-gear oli keltainen. Moottori on viisilitrainen ja tehoa oli 368 kW.

Saksan moottoritiellä ajettu huippunopeus oli mittarin mukaan 285 km/h.

– Ei se kovaa ajaminen ollut se juttu, vaan fiilisteleminen. Auton äänet ovat tärkeä juttu. Siinä oli urheilusuodattimet, jotka toivat erikoiskovat äänet.

"Outo fiilis"

Auton omistanut suomalaismies muistaa hyvin yön, jolloin Lamborghini vietiin.

– Olimme kiertelemässä poikani kanssa Pohjois-Euroopassa. Kun auto oli niin erikoinen, niin valitsimme aina hotelleja, joissa oli parkkihalli.

– Tässä Kööpenhaminan hotellissa hotelliparkki oli kuitenkin  yleisessä parkkitalossa. Kun ajoin sinne, perässä tuli sininen Golf ja ulkona rinnalla juoksi vielä mies. Erikoista oli vielä sekin, että lukitessani auton parkkihallissa paikalle tuli mies, joka kysyi minulta jotain autokorjaamosta.

– Jäi jotenkin outo fiilis.

Käynnistyksenesto ohitettiin

Illalla isä ja poika olivat käyneet syömässä vanhassa kaupungissa. Sinne oli menty taksilla, koska keltainen urheiluauto herätti niin paljon huomiota.

– Illalla hotellihuoneessa kello 23 aikaan mietin vielä pitäisikö autoa käydä katsomassa, mutta annoin olla. Fiilis oli kuitenkin outo.

Aamulla Lamborghini Gallardoa ei enää löytynyt parkkitalosta, vaikka isä ja poika varmuuden vuoksi kiersivät kaikki kerrokset.

Valvontakameran kuvista selvisi, että varkaat olivat tulleet paikalle kello 23.00 ja käynnistyksenesto-järjestelmän ohittaminen kesti 45 minuuttia.

– Ajamalla se vietiin.

Maalattu harmaaksi

Mies teki rikosilmoituksen Tanskassa ja ilmoitti asiasta myös Suomen poliisille. Lopulta hän joutui vielä vakuutusetsivän puhutteluun, joka ei ollut uskoa sitä, että käynnistyksenesto oli onnistuttu ohittamaan.

– Se oli siihen aikaan uusi asia.

Varastettu auto oli maalattu harmaaksi ja identiteetti oli yritetty hävittää. Auton vaiheet Tanskassa ovat vielä hämärän peitossa.

Se löytyi kuitenkin keväällä autokaupasta ja palautettiin Suomeen marraskuussa. Palautetusta autosta on irrotettu joitain osia, mutta suuri osa näyttäisi olevan tallella.

Rikospaikan juttu löytyneestä autosta yllätti miehen.

– Ajattelin aina, että se olisi viety johonkin Albaniaan, mutta että löytyikin Tanskasta.

Vakuutusyhtiö korvasi Lamborghinin aikanaan. Mies osti uuden samanlaisen - tosin vuosimallia 2005.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme