Mainos
Mainos

Yli puolen miljoonan rahankeräyksestä tukku syytteitä

Päihdevalistustyön nimissä rahaa keränneen Nuori ja elämä ry:n entinen puheenjohtaja saa tukun syytteitä rikollisesta toiminnasta. Vuosina 2004-2007 toiminut yhdistys on syyttäjän mukaan kerännyt perusteettomasti varoja noin 564 000 euroa. Keräykseen on osallistunut yhteensä 2200 henkilöä, yhteisöä ja yritystä.

Syytteen mukaan yhdistys palkkasi nuoria puhelinmyyjiä kauppaamaan tuotantokustannuksiltaan alle euron arvoista lehteä ja niin sanottua yhdistyksen tukipakettia 27-59 euron hinnalla. Tulot on ohjattu pankkitileille, joihin vain puheenjohtajalla on käyttöoikeus. Varsinaisia tapahtumia on järjestetty vain muutama, ja niissäkin on ollut mukana lähinnä yhdistyksen työntekijöitä.

Miestä syytetään muun muassa törkeästä petoksesta, rahankeräysrikoksesta ja törkeistä veropetoksista. Törkeästä kirjanpitorikoksesta saavat syytteen myös yhdistyksen kaksi hallituksen jäsentä. Muita jäseniä yhdistyksessä ei ollut.

Turun käräjäoikeus käsitteli asiaa valmistelevassa istunnossa tiistaina. Pääkäsittely alkaa maaliskuun lopussa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme