Mainos
Mainos

Yli puolet viime vuoden rikoksista selvisi

Rikosten selvitysprosentti on noussut hieman kymmenessä vuodessa. Viime vuonna rikosten selvitysprosentti oli 60, kun kymmenen vuotta sitten se oli 52.

Rikoksia tuli poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon viime vuonna 7 prosenttia aiempaa vähemmän. Tilastokeskuksen mukaan rattijuopumuksia, murtoja ja pahoinpitelyjä ilmoitettiin aiempaa vähemmän.

Tilastosta käy ilmi myös, että rikoksista epäillyt ansaitsivat keskimäärin vähemmän kuin muut ja olivat käyneet kouluja keskimääräistä vähemmän.

Viime vuonna syylliseksi epäillyt saivat veronalaista tuloa vuonna 2011 keskimäärin 12000 euroa, kun koko väestössä luku on noin 26 000 euroa. Yli puolet oli käynyt vain perusasteen koulutuksen.

Alhaiset tulot olivat etenkin ryöstöistä ja huumerikoksista epäillyillä. Enemmän tienaavia epäiltiin esimerkiksi rattijuopumuksista ja verorikoksista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme