Mainos
Mainos

Ylikomisario: "Älkää rasittako poliisia näillä turhilla rikoksilla"

Itä-Uudenmaan rikosylikomisario Timo Nyyssösen mielestä poliisi voisi lopettaa turhien rikosten tutkinnan. Tällaisinä Nyyssönen pitää esimerkiksi bensavarkauksia. Hänen kolumninsa julkaistiin perjantaina poliisin nettisivuilla.

- Poliisille tutkittavaksi tulevien rikosten joukossa on Itä-Uudellamaallakin vuosittain sadoittain rikoksia, jotka olen luokitellut täysin turhiksi ja jotka voitaisiin estää järkevällä toiminnalla. Huoltoasemilla tankkaamalla tapahtuvat polttoainevarkaudet ovat näistä turhista rikoksista räikein esimerkki, Nyyssönen kirjoittaa.

- Pelkästään Vantaalla on ollut huoltoasemia, joista on yhden vuoden aikana varastettu polttoainetta yli sata kertaa, siis useita kertoja viikossa. Polttoaineen myyjät ovat vedonneet siihen, että polttoaineen tankkaaja pitää saada myymälään sisälle maksamaan.

Onko yhteiskunnan siedettävä?

- Esitänkin kysymyksen, onko yhteiskunnan siedettävä ja tutkittava rikoksia, jotka olisivat täysin estettävissä asianomistajan eli myyjän omin toimin? Polttoaineen myyjät ovat jopa esittäneet, että polttoainevarkauksista tulisi antaa kovempia rangaistuksia ja tekijöiden autot tulisi takavarikoida. Näillä toimenpiteillä teot aiheuttaisivat entistä enemmän kustannuksia yhteiskunnalle.

Nyyssönen esittää tekstissään vertauksen. - Olen kysynyt, mitä sanottaisiin, jos Tikkuraitilla kauppias toisi sisäfileet kadulle otettaviksi ja pyytäisi asiakkaat maksamaan fileet kassalle kaupan sisällä.

- Todennäköisesti suurin osa meistä toteaisi, että onpa tyhmä kauppias, koska osa fileistä kuitenkin varastettaisiin. En ota tässä kantaa, millaisen kuvan jotkut polttoainemyyjät antavat toiminnastaan, mutta totean edelleen sen, että poliisia on turha rasittaa näillä turhilla rikoksilla. Poliisilla on nimittäin tärkeämpiäkin rikoksia tutkittavaksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme