Mainos
Mainos

Ylikonstaapeli piti vapautettavaa tutkintavankia ylimääräisen päivän lukkojen takana – ”Kävi inhimillinen erehdys”

Ylikonstaapelina työskennellyt poliisimies tuomittiin tällä viikolla sakkoihin tämän pidettyä tutkintavankina pidettyä vankia lukkojen takana vielä vuorokauden määrätyn vapauttamisajan jälkeen.

Tapauksen tutkinnanjohtaja oli kesäkuussa 2016 antanut päätöksen matkustuskiellosta sekä määräyksen vapauttaa nainen. Vapautus tapahtui kuitenkin hieman yli vuorokauden määrättyä vapauttamisaikaa myöhemmin.

Kyseessä katsottiin olevan huolimattomuuden aiheuttama väärä lain tulkinta.

– Vastaaja on esitutkinnassa myöntänyt, että hänelle kävi inhimillinen erehdys, kun hän oletti, että asiaan on vielä odotettava käräjäoikeuden päätöstä, syytetty esitti vastauksessaan syytteeseen.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi 1967 syntyneen poliisimiehen tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja tuottamuksellisesta vapaudenriistosta 20 päiväsakkoon. Miehen tuloilla tämä tarkoitti yhteensä 760 euroa.

Nainen voi hakea korvauksia vapauden menetyksestään Valtiokonttorilta.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot