Mainos
Mainos

Yliopistoiskun vangitsemisia käsiteltiin - syyttäjä edelleen vaitonainen

Helsingin käräjäoikeus on käsitellyt Helsingin yliopistoiskun suunnittelusta epäiltyjen vangitsemisen jatkamista tänään.

Käsittely oli salainen, ja se kesti vain puoli tuntia. Jutun syyttäjä Kimmo Virtanen ei suostunut kommentoimaan asiaa lainkaan.

– En kommentoi, käräjäoikeus tiedottaa asiasta aamupäivän aikana,  hän totesi medialle käsittelyn jälkeen.

Parikymppiset nainen ja mies ovat olleet vangittuina epäiltynä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Syyttäjän mukaan he olivat suunnitelleet surmaavansa useita ihmisiä Helsingin yliopistossa.

Syyttäjä on sanonut, että epäillyillä oli tekoon tarkoitettuja välineitä hallussaan. Syytetyt itse ovat esitutkinnassa kiistäneet rikosepäilyt.

Syytteet nostettiin viime viikolla ja jutun pääkäsittelyn oli tarkoitus alkaa tänään. Päivää kuitenkin siirrettiin viime hetkellä, koska asiassa halutaan tehdä vielä lisätutkintaa. Vielä ei ole tiedossa, kuinka pitkään lisätutkinta vie aikaa.

Jutun uusi pääkäsittelypäivä selvinnee tänään.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme