Mainos
Mainos

Yliopistonlehtorin ekstaasituomio jää pysyväksi

Helsingin yliopistossa lehtorina työskennelleen 45-vuotiaan miehen huumerikostuomio pysyy. Korkein oikeus ei myöntänyt lehtorille eikä kahdelle muulle muutoksenhakijalle valituslupaa.

Kolmen vuoden vankilareissun ja viraltapanon poikinut rikos tapahtui toissa vuoden keväällä. Lehtori otti vastaan ja luovutti eteenpäin kaksi salkkua, joissa oli yhteensä yli 20 000 ekstaasitablettia. Hän myös säilytti niitä työhuoneessaan Helsingin yliopiston Viikin-kampuksella.

Toisen vantaalaisesta asunnosta haetuista salkuista dosentti antoi säilytyksen jälkeen kahdelle venäläismiehelle marketin hississä Viikissä. Toisen salkun otti myöhemmin kolmas venäläismies.

Lehtori itse kiisti syyllistyneensä rikokseen ja kielsi tienneensä tai aavistaneensa, että salkuissa olisi huumeita. Salkut hän otti vastaan ja luovutti eteenpäin kertomansa perusteella pyynnöstä. Kuuleman mukaan kyse olisi ollut asiapapereista.

Suomalais-virolais-venäläinen liiga toi kymmeniätuhansia ekstaasitabletteja Keski-Euroopasta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme