Mainos
Mainos

Ylivieskan kirkon palosta epäiltynä paikkakuntalainen mies – roihua saatettiin kiihdyttää aineilla

Poliisin tiedotustilaisuudessa Ylivieskan tämäniltaisesta kirkkopalosta on käynyt ilmi, että palolaitos oli hyvin nopeasti paikalla ilmoituksen saapumisesta.

Aikaa ilmoituksen ja palokunnan paikalle saapumisen välillä ehti kulua vain kolme minuuttia, mutta mitään mahdollisuutta roihuavan puukirkon sammuttamiseen ei enää ollut.

Poliisi epäilee, että tuhopoltoksi epäillyssä palossa on käytetty joitain paloa kiihdyttäviä aineita.

Paloon liittyen on otettu kiinni kantasuomalainen ja Ylivieskasta kotoisin oleva 1980-luvulla syntynyt mies. Henkilö on poliisin alustavassa puhutuksessa myöntänyt syyllisyytensä tekoon.

Poliisi ei kuitenkaan kommentoi, oliko epäilty tekijä mahdollisesti päihteiden vaikutuksen alaisena tai onko hänellä aiempaa rikostaustaa. Kuulusteluja tullaan jatkamaan lähipäivinä.

Palon syttymishetkellä kirkon ovet ovat olleet lukittuina, eikä vielä ole varmaa, onko palo sytytetty kirkon ulko- vai sisäpuolelta.

Myös kirkon sytyttämisen motiivi on edelleen epäselvä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme