Mainos
Mainos

Ylivieskan kirkkopoltosta vaaditaan kolmen vuoden vankeutta – syytetty mielentilatutkimukseen

Syyttäjä vaatii Ylivieskan kirkon poltosta epäillylle 26-vuotiaalle miehelle kolmen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Kirkon polttoa käsitellään tänään Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa. Miestä syytetään törkeästä vahingonteosta. Syyttäjän mukaan mies oli varustautunut palavilla nesteillä varmistaakseen palon syttymisen.

Haastehakemuksesta ilmenee, että syyttäjä esittää oikeudelle todisteita, joiden mukaan mies olisi käynyt ostamassa bensaa paikalliselta huoltoasemalta, minkä jälkeen hän on murtautunut kirkkoon ja liikkunut siellä. Syyttäjän mukaan palavia nesteitä sisältäneet kanisterit löytyivät kirkon läheltä.

Syytetty on terveydentilansa vuoksi käsittelyssä mukana videolinkin välityksellä. Käräjäoikeus määräsi epäillyn mielentilatutkimukseen, kertoo Keskipohjanmaa-lehti.

Seurakunnalle miljoonavahingot

Kirkon ja irtaimiston tuhoutumisesta on syyttäjän mukaan aiheutunut noin 7 miljoonan euron taloudelliset vahingot. Seurakunta ei ole vielä esittänyt korvausvaatimusta kirkon poltosta, koska vahinkojen selvittely on kesken. Korvaukset on määrä käsitellä myöhemmin riita-asiana.

Ylivieskan kotiseutuyhdistyksen rahankeräys uutta kirkkoa varten on edelleen käynnissä.

– Viime viikolla lahjoituksista ja keräyksistä oli kertynyt yhteensä noin 100 000 euroa, kertoo Ylivieskan seurakunnan talousjohtaja Pentti Haikola.

Uuden kirkon rakentaminen maksaa Haikolan mukaan alustavan arvion mukaan noin 10–15 miljoonaa. Osa kustannuksista pyritään hänen mukaansa kattamaan keräysvarojen ja lahjoitusten lisäksi vakuutuskorvauksilla ja lainarahalla.

Vuonna 1786 valmistunut Ylivieskan seurakunnan puukirkko paloi maaliskuussa. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot