Mainos
Mainos

Ylöjärven koulu-uhkaus: Poliisi päivystää paikalla

Poliisi päivystää pommiuhkailujen kohteeksi joutuneella Viljakkalan koululla huomenna, kun koulu jälleen avaa ovensa.

Pirkanmaan Ylöjärvellä sijaitseva koulu on pitänyt ovensa kiinni eilen ja tänään.  

-Poliisi partioi turvaamassa koulun alkua paikan päällä huomisesta lähtien. Turvaamisen kestoa arvioidaan tilanteen mukaan, kertoo rikoskomisario Pasi Nieminen Sisä-Suomen poliisista.  

Osa oppilaista on käynyt koulua tilapäistiloissa. Huomenna koulunkäynnin on määrä jatkua normaalisti, kertoo Ylöjärven sivistysjohtaja Matti Hursti  

 -Oppilaita on kahtena päivänä kuljetettu linja-autolla toiseen kouluun. Suurin osa oppilaista on kuitenkin jäänyt kotiin.  

Koulu ja poliisi järjestivät tänään uhkailuista tiedotustilaisuuden vanhemmille. Paikalle oli saapunut arviolta satakunta huolestunutta vanhempaa, jotka saivat kuulla myös poliisitutkinnan tilanteesta. Uhkailijaa ei ole löydetty, mutta poliisi jatkaa asian selvittelyä.  

-Uhkailuja on tullut neljässä eri ryppäässä. Niitä on lähetetty useisiin sähköpostiosoitteisiin, muun muassa kahdelle lehdelle ja poliisin palautepostiin, Nieminen mainitsee.  

Pääasiassa uhkailuja on kuitenkin lähetetty koulun henkilökunnan sähköposteihin. Ensimmäiset viestit tulivat helmikuun alussa, seuraava rypäs 20. helmikuuta ja viimeisimmät sunnuntaina sekä maanantaina. Tiistaina uhkailuja ei enää Niemisen mukaan tullut.  

-Tiedotustilaisuudessa kävi ilmi, että sekä vanhemmat lastensa puolesta että koulun henkilökunta ovat kokeneet olonsa uhatuksi ja turvattomaksi.  

Viestien lähettäjä on salannut jälkensä käyttämällä anonyymipalvelinta.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme