Mainos
Mainos

Ympäristöaktivisti kärähti salatallennuksesta Talvivaara-käräjillä

Talvivaara-käräjien asiaesittelyn yhteydessä aamupäivällä nähtiin oikeussalissa erikoinen episodi.

Stop Talvivaara -liikkeen nokkamies, kansalaisaktivisti ja dokumentaristi Hannu Hyvönen yritti salaa tallentaa puolustuksen asiaesittelyä pienellä videokameralla. 

Käräjäoikeuden vahtimestari huomasi tämän ja takavarikoi kameran. Muun väen siirtyessä ruokatauolle vahtimestari vei kameran istunnon puheenjohtajalle. Hyvönen sai teostaan selväkieliset nuhteet ja ohjeet vastaisuuden varalle. Hän joutui myös poistamaan tallentamansa materiaalin oikeuden silmien alla. 

– Ajattelin kuten Talvivaarassa, että mitä ei kielletä, se on sallittu. Kuvaaminen kiellettiin alun jälkeen, mutta äänittämisestä ei puhuttu mitään, kommentoi Hyvönen toimintaansa tapauksen huomanneelle STT:n toimittajalle. 

Median tai yleisön edustajat eivät saa tallentaa käräjäoikeuden istuntoja. Kuvaaminen on sallittu yleensä käräjäistunnon alkaessa muutaman minuutin ajan.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme