Mainos
Mainos

Ympäristöaktivisti kärähti salatallennuksesta Talvivaara-käräjillä

Talvivaara-käräjien asiaesittelyn yhteydessä aamupäivällä nähtiin oikeussalissa erikoinen episodi.

Stop Talvivaara -liikkeen nokkamies, kansalaisaktivisti ja dokumentaristi Hannu Hyvönen yritti salaa tallentaa puolustuksen asiaesittelyä pienellä videokameralla. 

Käräjäoikeuden vahtimestari huomasi tämän ja takavarikoi kameran. Muun väen siirtyessä ruokatauolle vahtimestari vei kameran istunnon puheenjohtajalle. Hyvönen sai teostaan selväkieliset nuhteet ja ohjeet vastaisuuden varalle. Hän joutui myös poistamaan tallentamansa materiaalin oikeuden silmien alla. 

– Ajattelin kuten Talvivaarassa, että mitä ei kielletä, se on sallittu. Kuvaaminen kiellettiin alun jälkeen, mutta äänittämisestä ei puhuttu mitään, kommentoi Hyvönen toimintaansa tapauksen huomanneelle STT:n toimittajalle. 

Median tai yleisön edustajat eivät saa tallentaa käräjäoikeuden istuntoja. Kuvaaminen on sallittu yleensä käräjäistunnon alkaessa muutaman minuutin ajan.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot