Mainos
Mainos

Yo-kirjoitusten vilppiepäilystä kuultu opettajia ja oppilaita

Kangasniemen lukiossa sattunut harvinaislaatuinen yo-kirjoituksiin liittyvä vilppiepäily on siirtynyt syyteharkintaan. Etelä-Savon poliisi on tutkinut, onko koulun henkilökunnan jäsen antanut abiturienteille tietoa terveystiedon kokeen kysymyksistä ennen ylioppilaskoetta. Asiasta teki tutkintapyynnön poliisille ylioppilastutkintolautakunta huhtikuun lopussa.

Rikosnimikkeinä asiassa ovat olleet virkasalaisuuden ja virkavelvollisuuden rikkominen.Asiassa on kuulusteltu epäiltynä yhtä henkilöä. Hän on kiistänyt syyllisyytensä.

Vilppiepäilyn tullessa julki, muun muassa Ilta-Sanomat kertoi, että epäilyn kohteena olisi ollut Kangasniemen lukion rehtori.

Apulaispoliisipäällikkö Kalle Toivanen Etelä-Savon poliisista ei kuitenkaan vahvista, että epäiltynä olisi nimenomaan rehtori.

Toivanen kertoo, että tapauksen johdosta on kuultu useita koulun henkilökunnan jäseniä, oppilaita sekä koulun ulkopuolisia henkilöitä.

Kihlakunnansyyttäjän mukaan asian syyteharkinta mennee elokuulle.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme