Mainos
Mainos

Yrittäjä liioitteli myytävän asunnon kokoa - sai ehdollista

Myytävän huoneiston neliöiden liioittelu tuli kalliiksi helsinkiläisyrittäjälle. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen hiljattain törkeästä petoksesta, koska hän salasi firmansa huoneistoa myydessään epävirallisen tarkistusmittauksen tuloksen.

Yhtiöjärjestyksen mukaan helsinkiläisasunto oli 47 neliötä. Ennen kauppoja rakennusarkkitehti mittasi kooksi 42,5 neliötä. Myyntiesitteessä ja kauppakirjassa kooksi mainittiin kuitenkin yhtiöjärjestyksen mukainen koko.

Myyjä vetosi oikeudessa muun muassa siihen, että yhtiöjärjestyksessä mainittu koko voi heittää vanhoissa rakennuksissa paljonkin ja tämä tiedetään yleisesti.

Oikeuden mielestä yleinen tieto epäluotettavuudesta on silti eri asia kuin se, että myyjä tiesi asunnon väitettyä pienemmäksi. Hän oli jopa nostanut kanteen asunnon aiempaa myyjää vastaan saadakseen korvauksia puuttuvista neliöistä.

Myyjä sai puoli vuotta ehdollista vankeutta. Hänet määrättiin myös maksamaan 10 000 euroa korvausta ostajalle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme