Mainos
Mainos

Yrittäjäsanomat: Huijarit piinavaat useita suomalaisyrityksiä – lähettävät väärennettyjä laskuja ja esiintyvät toimitusjohtajina

Keskusrikospoliisilla on tällä hetkellä tutkittavana noin 40 tapausta, jossa suomalainen yritys on joutunut identiteettivarkauden kohteeksi. Asiasta kertoo Yrittäjäsanomat.

Huijauksissa on yleensä ollut kyse niin sanotuista toimitusjohtajahuijauksista. Huijari voi esimerkiksi lakimiehen nimissä lähettää yrityksen talouspäällikölle sähköpostitse laskun. Lakimiehenä esiintyvä huijari voi sanoa toimitusjohtajan olevan yhteydessä, jonka jälkeen huijari laittaa viestin toimitusjohtajan nimissä ja pyytää kiireellisesti maksamaan kyseisen laskun.

– Rikolliset ovat erittäin taitavia. Erittäin taitavaa sosiaalista hakkerointia ja manipulointia, kertoo rikoskomisario Jyrki Kaipainen lehden haastattelussa.

Yrityksiin tulee myös jatkuvasti huijareiden lähettämiä laskuja ja harhaanjohtavaa markkinointia.

Verohallinto on myös torjunut kesän jälkeen noin sata huijausyritystä, jossa huijarit ovat yrittäneet saada yrityksen nimissä alv-palautuksia itselleen. Verohallinnossa on jouduttu nostamaan toimintavalmiutta huijausyritysten vuoksi.

– Olemme tehneet tietynlaiset riskiprofiilit ja pyrimme löytämään huijarit jo ennen kuin he yrittävät saada arvonlisäveron palautuksia itselleen, kansainvälisen veropetostorjunnan asiantuntija, ylitarkastaja Juha Kuusala toteaa Yrittäjäsanomille.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme