Mainos
Mainos

Yritti kiristää varakkaita henkilöitä uhkauskirjeillä – sai syytteen

Varakkaille ihmisille uhkauskirjeitä lähettänyttä miestä syytetään yhteensä seitsemästä törkeästä kiristyksen yrityksestä.

Yli 30-vuotias kymenlaaksolainen mies lähetti syyttäjän mukaan Kymenlaaksossa ja Etelä-Savossa varakkaille henkilöille kirjeen, joissa hän on vaatinut rahaa sekä uhannut heidän terveyttään.

Poliisin mukaan mies on yrittänyt perättömin keinon kiristää varakkailta ihmisiltä rahaa, mutta kukaan ei rahoja hänelle maksanut.

Kirjeet ovat olleet samantyyppisiä, mutta vaadittu rahasumma on vaihdellut muutamista tuhansista euroista kymmeniin tuhansiin euroihin. Mies on esiintynyt kirjeissä tunnettuna suomalaisena rikollisjenginä. Poliisin mukaan hänellä ei ole kuitenkaan mitään kytköksiä rikollisjengeihin.

Syyttäjä Sami Asikainen nosti tapauksesta syytteen kesän aikana. Hänen mukaansa tapausta käsitellään joulukuussa Kymenlaakson käräjäoikeudessa Kouvolassa. Syyttäjä vaatii miehelle vankeusrangaistusta.

Mies odottaa oikeudenkäynnin alkua vapaalla jalalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme