Mainos
Mainos

1 400 nokialaista lähtee Suomessa - Soinikin sai etukäteistietoa

Matkapuhelinjätti Nokia on ilmoittanut juuri mittavista henkilöstöleikkauksista.

Yhtiön mukaan vähennystarve on maailmanlaajuisesti kaikkiaan 4 000 työntekijää. Suomessa yt-neuvottelut koskevat 1 400 työntekijää.

Suurin osa suunnittelusta vähennyksistä kohdistuu Iso-Britanniaan, Suomeen ja Tanskaan. Vähennykset tehdään vaiheittain ensi vuoden loppuun mennessä.

Yhtiö kertoi siirtävänsä Symbian-ohjelmistokehitystoiminnot Accenturelle. Työntekijöitä Accenturelle siirtyy Nokialta 3 000.Vähennettävät työntekijät voivat pysyä Nokian palkkalistoilla vuoden loppuun saakka.

Nokian Toimitusjohtaja Stephen Elop ei ole vielä täsmentänyt, kuinka suuri osa Accenturelle siirtyvistä työntekijästä on työskennellyt Suomessa. Kyse on kuitenkin huomattavasta osasta, hän vahvisti.

Accenturelle siirtyvien työntekijöiden määrä on Elopin mukaan mitoitettu siten, että heille odotetaan riittävän siellä töitä myös pitemmällä tähtäimellä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme