Mainos
Mainos

300 000 euroa menettänyt mies hävisi sijoituskiistan Nordealle

Ahvenanmaalainen liikemies ja miljonääri Sture Carlson on hävinnyt oikeudessa Nordealle Mermaid-joukkolainoja koskevan sijoituskiistan.

Elintarvikeyhtiö Chipsin pitkäaikainen toimitusjohtaja vaati Maarianhaminan käräjäoikeudessa korvauksia Nordealta, koska oli hävinnyt Mermaid-sijoituksessa 300 000 euroa. Nyt hänet määrättiin korvaamaan Nordealle 36 000 euron edestä oikeudenkäyntikuluja.

Pankin takavuosina kauppaama Mermaid oli perinteistä joukkovelkakirjalainaa mutkikkaampi strukturoitu sijoitustuote. Sijoitus muuttui arvottomaksi, kun muutama salkun noin sadasta viiteyhtiöstä kaatui. Riski kävi toteen finanssikriisissä, sillä mukana oli esimerkiksi nurin menneitä islantilaispankkeja.

Carlson vei Nordean oikeuteen sijoituksista, koska katsoi Nordean johtaneen häntä harhaan markkinoinnissa ja puutteellisessa informaatiossa. Carlson uskoi sijoitusten olevan pääomaturvattuja, kun taas pankin mielestä Carlsonin olisi pitänyt ymmärtää sijoituksen riskit.

STT uutisoi viime viikolla, että Arvopaperilautakunta saa yhä uusia yhteydenottoja ihmisiltä, jotka ovat hävinneet rahoja Mermaid-sijoituksissa. Tuolloin muita oikeusjuttuja ei ollut vireillä Ahvenanmaan tapauksen lisäksi.

Noin 1 500:lle Nordean asiakkaalle syntyi aikoinaan Mermaid-sijoituksista noin 140 miljoonan euron tappiot.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme