Mainos
Mainos

35000 työntekijää lähtee autojätti GM:ltä

Autojätin on tarkoitus vähentää vanhoja työntekijöitään ja näin säästää henkilöstöeduissa.

Autonvalmistaja General Motors kertoi maanantaina, että 35000 yrityksen työntekijää on hyväksynyt järjestelyt, joilla heidät ostetaan ulos tai he lähtevät varhaiseläkkeelle. Järjestely nopeuttaa kahdella vuodella GM:n suunnitelmaa vähentää 30000 työntekijää, jolloin tavoitteeseen päästäisiin jo vuoden 2007 alkuun mennessä.

Alustavien lukujen mukaan noin 4600 työntekijää on valinnut ulososton ja 30400 valitsi varhaiseläkejärjestelyt.

Autojätti on tarjonnut liittoihin kuuluville työntekijöilleen 70-140000 dollarin ulosostopaketteja. GM:n on tarkoitus vähentää vanhoja työntekijöitään ja siten säästää henkilöstöeduissa. Yhtiö kertoi käyttävänsä väliaikaistyövoimaa paikatakseen lähtevien työntekijöiden jättämän aukon.

Myös Delphi, GM:lle autonosia valmistava amerikkalaisyhtiö, kertoi 12600 tuntityöntekijän suostumisesta varhaiseläkejärjestelyihin.

GM teki viime vuonna 10,5 miljardia dollaria tappiota, ja henkilöstövähennykset ovat osa strategiaa, jolla yritys pyritään saamaan tuottavaksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme