Mainos
Mainos

A-Katsastus aikoo vähentää jopa 200 työntekijää

Autojen katsastusta harjoittava A-Katsastus Osakeyhtiö vähentää työvoimaa Suomessa enimmillään 200 henkilöllä. Yhtiö ilmoitti tänään aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut henkilöstövähennyksistä.

Maajohtaja Seppo Hämäläisen mukaan yhtiön on sopeuduttava uuteen markkinatilanteeseen. Katsastusalan markkinat ovat Hämäläisen mukaan muuttuneet ja kilpailu kiristynyt viimeisten 18 kuukauden aikana.

A-Katsastus-konsernilla on 250 katsastusasemaa kahdeksassa maassa. Suomen lisäksi yhtiö toimii Belgiassa, Tanskassa, Puolassa, Latviassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Virossa. Yhtiössä on 2100 työntekijää.

Suomessa A-Katsastus on alansa markkinajohtaja, mutta se on menettänyt asemiaan kilpailijoille viime aikoina.

Katsastusalan markkinat ovat lisäksi muuttumassa siten, että myös autokorjaamot ovat saamassa oikeuden tarjota katsastuspalveluja. Hallitus antoi asiaa koskevat lakiesitykset viime viikolla.

A-Katsastuksen Hämäläinen arvioi tuolloin, että muutoksella olisi dramaattisia vaikutuksia hinnoitteluun, katsastusten laatuun ja eri palveluiden saatavuuteen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme