Mainos
Mainos

Aalto-yliopiston Terviö Suomen talous-Nobelistista: "Hän on todella luova ja joviaali tyyppi"

Aalto-yliopiston taloustieteen professori Marko Terviö tuntee Bengt Holmströmin väitöskirja-ajoiltaan. Holmström oli toinen Terviön väitöskirjan ohjaajista Massachusetts Institute of Technologyssa MIT:ssä.

– Hän on todella luova ja joviaali tyyppi, jonka kanssa on helppo jutella, toteaa Terviö.

Taloustieteilijöille Bengt Holmströmin Nobel-palkinto ei ole yllätys.

– Kaikki taloustieteilijät jo tietävät, että saa Holmström Nobelin tai ei, hän on sen kaliiberin tutkija, toteaa Terviö.


Holmströmin tutkimukset "oppikirjakamaa"

Käytännössä Holmströmin tuntevat maailmassa kaikki, jotka ovat opiskelleet taloustiedettä vähänkään peruskursseja pidemmälle. 

– Holmströmin tutkimusten tulokset ja menetelmät ovat osa sitä kaanonia, jota kaikille opetetaan. Se on oppikirjakamaa, sanoo Terviö.

Terviön mukaan Holmstömin tärkeimmissä tutkimuksissa on pohdittu, miten kannattaa tehdä yhteistyötä tilanteessa, jossa eri osapuolilla on asiasta erilaista tietoa. 

– Ne ovat tosi vaikeita asioita, joita ei aikaisemmin järjestelmällisesti pystytty tutkimaan ja funtsimaan tilanteista, missä on samanaikaisesti epäsymmetristä informaatiota, selittää Terviö.

– Eri ihmiset tietävät erilaisia asioita, on epävarmuutta, eikä ihan kaikkia asioita pystytä sopimaan. Hän on tutkinut, miten tällaisissa tilanteissa kannattaisi tehdä yhteistyötä ja mitkä ne ongelmat ovat, Terviö selittää.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme