Mainos
Mainos

Aasialaisturistit täyttävät Itämeren matkustajalaivoja

Aasialaisten matkailijoiden määrä kasvaa nopeasti Itämeren matkustajaliikenteessä.

Tallink Silja kertoi aasialaisturistien määrän kasvaneen viime vuonna neljänneksellä.

Vielä viisi vuotta sitten yhtiön Itämerenliikenteen matkailijoista vain 2-3 prosenttia oli Euroopan ulkopuolelta. Viime vuonna aasialaisten osuus oli jo 7-8 prosenttia.

Se on niin merkittävä osuus, että yhtiö joutuu palkkaamaan aasialaisperäistä henkilökuntaa.

– Viime vuonna kasvu oli lähes 25 prosenttia. Olemme nyt panostaneet paljon aasialaisturisteihin. Kaikki markkinointimateriaalit esimerkiksi pitää olla saatavissa myöskin kiinaksi, japaniksi ja koreaksi. Me näemme, että siellä on vielä kasvumahdollisuuksia, sanoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Aasialaisturistien kasvaneesta määristä ovat kertoneet myös muun muassa kilpailija Viking ja Lapin matkailuyrittäjät. Skandinavian suosion kasvulla on traaginen syy.

– Monet suuositut matkailukohteet, kuten vaikkapa Pohjois-Afrikka, Pariisi, Istanbul, koetaan nyt vaarallisiksi kohteiksi. Ihmisen etsivät rauhallisempia paikkoja, arvioi Margus Schults.

Tallink Silja kuljetti viime vuonna Itämerellä yli kahdeksan miljoonaa matkustajaa, missä oli muutaman prosentin kasvu edellisvuodesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme