Mainos
Mainos

Aasian kehityspankki auttaa köyhiä alueita

Aasian kehityspankki on hyväksynyt uuden köyhyyden vastaisen strategian, jolla pyritään poistamaan äärimmäinen köyhyys Aasian ja Tyynenmeren alueelta. Uusi strategia merkitsee sitä, että vähintään 40 prosenttia Aasian kehityspankin julkiselle sektorille myöntämistä lainoista tulee sijoittaa suoraan köyhyyden vastaiseen taisteluun.

Aasian kehityspankki rahoittaa vuosittain kehitysprojekteja Aasiassa ja Tyynenmeren alueella runsaan 36 miljardin markan arvosta. Pankin arvion mukaan Aasiassa on yhä 900 miljoonaa köyhyydessä elävää ihmistä.

Vietnam, ihminen peltotyössä

-Tulevien hankkeiden tulee hyödyttää suoraan tai epäsuorasti suurta määrää hyvin köyhiä ihmisiä.
Tulemme siis rahoittamaan enemmän tiloilta toreille johtavia teitä ja vähemmän moottoriteitä, enemmän maaseudun sähköhankkeita kuin isoja voimaloita, sanoi pankin varapääjohtaja Peter Sullivan.

Uusi strategia keskittää Aasian kehityspankin voimavaroja aiempaa runsaammin maaseudun kehittämiseen ja sosiaalisektorille. Kehityspankki on aiemmin tullut tunnetuksi talouskasvuun ja infrastruktuurin kehittämiseen keskittyvien projektien rahoittajana.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme