Mainos
Mainos

Aasian talouden kasvu tasaantuu

Aasian talous kasvaa lähivuosina vauhdikkaasti, mutta kiihkeimmät kasvunajat ovat toistaiseksi ohitse. Aasian kehityspankin mukaan syy kasvun alamäkeen löytyy hidastuneesta viennistä.

Aasian talous kasvaa tänä vuonna keskimäärin 6,6 prosenttia ja ensi vuonna 6,8 prosenttia, arvioi pankki. Nopeinta kasvu on Intiassa: 7 prosenttia. Hitaimmin kehittyy Nepalin talous: kasvuprosentti on tänä vuonna 4,5.

Itä-Aasialla menee hyvin kiivaan kasvun myötä, kun taas Etelä-Aasiassa ovat slummit ja aliravitut lapset tavallinen näky.
-Kun köyhyys on pääosin poistettu vasta teollistuneista maista, on sitä paljon jäljellä Etelä-Aasiassa, kertoo selvitys.

Maailman ei pitäisi sulkea silmiään myöskään Aasian köyhiltä, varoitti Aasian kehityspankki eilen Manilassa Filippiineillä. Vaikka monen Aasian maan talouskasvu on nopeaa, asuu suurin osa maailman köyhistä Aasiassa, muistutti kehityspankki.
(STT-AFP-Reuter)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme