Mainos
Mainos

ABN Amro päätymässä pankkitriolle

ABN Amro -kaupasta on tulossa maailman kallein pankkifuusio. Kahden brittipankin kilvassa Royal Bank of Scotland on viemässä voiton hollantilaispankin omistuksesta.

Hollantilaispankki ABN Amro on päätymässä brittiläisen Royal Bank of Scotlandin johtamalle pankkitriolle. ABN Amron hallituksen puheenjohtaja Rijkman Groenink uskoo pankkikolmikon tarjouksen voittavan kilpailevan Barclays-pankin tarjouksen.

Groenink perusteli arviotaan sillä, että pankkitrion tarjous on selvästi korkeampi kuin brittipankki Barclaysin kilpaileva tarjous. Barclaysin osakevaihtoon perustuvan tarjouksen arvo on laskenut alle 45 miljardiin euroon, kun yhtiön osakekurssi on tippunut.

Royal Bank of Scotland, espanjalainen Santander ja belgialainen Fortis-pankki tekivät toukokuussa noin 71 miljardin euron tarjouksen ABN:stä. Pankit ovat valmiita maksamaan noin 90 prosenttia kauppasummasta käteisellä.

ABN Amro -kaupasta on tulossa maailman kallein pankkifuusio. Hollantilaispankin yhtiökokous ottaa ostotarjouksiin kantaa torstaina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme