Mainos
Mainos

AGA ostaa Shellin pullonestekaasutoiminnan

Kaasuyhtiö AGA ostaa Shellin koko pullonestekaasuliiketoiminnan Suomessa sekä Shellin 50 prosentin osuuden nestekaasun pullontäyttö- ja kuljetusyrityksestä Innogasista.

Shellin mukaan yhtiöt sopivat asiasta eilen ja liiketoiminta siirtyy AGAlle huhtikuun alussa. Kauppahintaa ei Shell tänään kertonut.

Shell aikoo jatkossa keskittyä bulk-kaasumarkkinoihin ja AGA laajentaa kaupalla pullonestekaasumarkkinoita. Synergiaetuja yhtiöt saavuttavat tuotannossa, logistiikassa ja asiakaspalvelussa. Shellin huoltamot jatkavat AGAn pullonestekaasun myyntiä ja asiakaspalvelukeskus ottaa siirtymäkauden ajan vastaan pullonestekaasutilauksia.

Porvoon Kilpilahdessa toimiva Innogas jatkaa entiseen tapaan. AGAn viime vuoden liikevaihto oli noin 600 miljoonaa markkaa ja yhtiö työllistää nelisensataa ihmistä. Kansainvälinen AGA-konserni on yksi maailman suurimmista teollisten- ja lääketieteellisten kaasujen toimittajista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme