Mainos

Ahlstrom yhdistää hylsyvalmistuksen

Ahlstrom ja Sonoco yhdistävät hylsyteollisuustoimintojaan Euroopassa. Uuden yhtiön nimeksi tulee Sonoco-Alcore, ja se on Euroopan suurin hylsyvalmistaja.

Ahlstrom ja Sonoco yhdistävät hylsy- ja hylsykartonkiliiketoimintonsa Euroopassa. Ahlstrom omistaa uudesta yhteisyrityksestä 35,5% ja Sonoco 64,5%. Uuden yhtiön nimeksi tulee Sonoco-Alcore, ja sen palveluksessa on noin 1 800 henkilöä. Yhtiön liikevaihto vuodelta 2003 (pro forma) oli noin 300 miljoonaa euroa, ja se on Euroopan suurin hylsyvalmistaja. Kaupan vahvistuminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Ahlstrom on Pohjois-Euroopan johtavia hylsyvalmistajia, kun taas Sonoco on vahva toimija Keski- ja Etelä-Euroopan hylsy- ja hylsykartonkimarkkinoilla. Uusi yhteisyritys saa vahvan aseman myös Itä-Euroopan markkinoilla sekä Turkissa ja Venäjällä. Lisäksi yhtiöiden tuoteportfoliot täydentävät toisiaan, sillä Ahlstrom on keskittynyt paperiteollisuuden hylsyihin ja Sonoco tekstiili- ja muovikalvoteollisuuden hylsyihin.

Euroopan hylsy- ja hylsykartonkimarkkina kärsii ylikapasiteetista. Voimat yhdistämällä uusi yhteisyritys voi paremmin optimoida tuotantonsa euroopanlaajuisesti ja lisätä kilpailukykyään, Ahlstrom kertoo tiedotteessaan.
- Yhteisyrityksen perustaminen on osa strategiaamme, jonka mukaan haluamme osallistua toimialamme konsolidointiin. Yhdistämällä osapuolten vahvuudet luomme Sonoco-Alcoresta alan suurimman yhtiön. Tästä hyötyvät sekä asiakkaamme että henkilöstömme, sanoo Ahlstrom Oyj:n toimitusjohtaja Juha Rantanen.

Ahlstromilta yhteisyritykseen liittyy yhteensä 15 hylsytehdasta, joista kolme sijaitsee Suomessa, kolme Ruotsissa, kaksi Saksassa ja kaksi Alankomaissa. Lisäksi Virossa, Ranskassa, Norjassa, Puolassa ja Venäjällä on kussakin maassa yksi tehdas. Osaksi yhteisyritystä siirtyy myös Karhulassa sijaitseva kartonkitehdas sekä Anjalankoskella sijaitseva palvelukeskus. Yhteisyritykseen siirtyvissä toiminnoissa työskentelee yhteensä noin 500 henkilöä. Sonocolta yhteisyritykseen tulee yhtiön kokonaan omistamat 22 hylsytehdasta ja viisi paperitehdasta sekä kolme osaomisteista hylsytehdasta ja yksi osaomisteinen paperitehdas.

Sonoco-Alcoren toimitusjohtajaksi on nimitetty James A. Harrell. Hän toimii nykyisin divisioonanjohtajana Sonoco Industrial Products/Paper, Europe -yhtiössä. Uuden yhteisyrityksen pääkonttori on Brysselissä. Sonoco-Alcoren hallitukseen kuuluu seitsemän jäsentä, joista neljä, mukaanlukien puheenjohtaja, tulee Sonocolta ja kolme Ahlstromilta.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot