Mainos
Mainos

Ahlströmin ja Kvaernerin uudesta yhtiöstä Adara

Ahlströmin ja Kvaernerin uuden yhteisyrityksen nimeksi tulee Adara Osakeyhtiö. Sellu- ja paperitehtaiden asiantuntijapalveluja ja modernisointeja päätoimialueenaan tarjoavan yhtiön nimi ja logo julkistettiin sellualan päämessujen SPCI 99:n yhteydessä tänään Tukholmassa.

Yhtiöiden maaliskuussa solmima fuusiosopimus on edelleen sekä EU:n että Yhdysvaltain kilpailuviranomaisten selvityksen kohteena. Uuden yhtiön toimitusjohtaja Tuomo Rönkkö on kuitenkin arvioinut yhtiöiden saavan luvat fuusioon viimeistään syyskuussa.

-Emme halua antaa mielikuvaa, että kilpailuviranomaiset olisivat hyväksyneet fuusion ja että uusi yhtiö voisi aloittaa toimintansa jo nyt, mutta halusimme hyödyntää SPCI-messujen tarjoaman tilaisuuden kertoa tulevaisuuden visioistamme teollisuudelle, perusteli Rönkkö nimen ja logon aikaista julkistamista.

Adara on jättikokoinen ja huomattavasti tavallisia tähtiä kirkkaampi tähti Ison koiran tähtirykelmässä. Se on 15 000 kertaa valovoimaisempi kuin aurinkomme. Sanskriitin kielessä Adara tarkoittaa huolenpitoa ja kunnioitusta.
Uusi Adara-yhtiö tulee suunnittelemaan järjestelmiä sellunvalmistukseen ja kemikaalien talteenottoon, valkaisu- ja sellunvalmistuskemikaalien valmistukseen, massan käsittelyyn ja kierrätyskuituprosesseihin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme