Mainos
Mainos

Ahtisaarelle haetaan vastaehdokasta UPM-Kymmeneen

Joukko metsäyhtiö UPM-Kymmenen pienomistajia harkitsee vastaehdokkaan asettamista presidentti Martti Ahtisaarelle yhtiön hallitukseen. UPM-Kymmenen yhtiökokous päättää yhtiön hallituksen täydentämisestä tiistaina Helsingissä.

Tuomas Rantanen kertoi, että tarkoitus on tuoda asia jollakin tavalla yhtiökokouksen harkittavaksi, koska Ahtisaaren valinta hallitukseen on monella tapaa ongelmallinen.
-Ahtisaaren ehdokkuutta on kritisoitu jo julkisuudessa. Siinä yhdistetään ongelmallisesti valtiollinen etu ja arvovalta yhteen monikansalliseen yhtiöön, hän muistutti.

Rantasen mukaan monikansallisen metsäyhtiön etu on eri asia kuin valtion etu.
-Tämä ei tarkoita sitä, että monikansallinen yhtiö on aina väärässä ja valtio on aina oikeassa. Se tarkoittaa vain sitä, että niiden päätöksentekoa ohjaavat erilaiset intressit, hän selvitti.

Ahtisaaren vastaehdokkaaksi on kaavailtu Suomen Akatemian vanhempaa tutkijaa Thomas Wallgrenia. Metsäaktivistit ovat aiemmin esittäneet UPM-Kymmenen yhtiökokouksissa vastaehdotuksia yhtiön hallituksen esityksille.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme