Mainos
Mainos

Ahtisaari esitti normeja veroparatiisien estämiseksi

Presidentti Martti Ahtisaari kaipaa normeja veroparatiisien estämiseksi ja joukkotuhoaseiden leviämisen ehkäisemiseksi. Ahtisaari puhui Japanin lehdistöklubilla.

Veroparatiisien ja mukavuuslippulaivojen syntyminen maapallon eri puolille kuvaa Ahtisaaren mukaan ongelmaa, joka on voitettava. Tavoiteltava uudenlainen yhteistyön muoto on lomittaisten standardi- ja normikokoelmien sekä päätöksentekomenetelmien verkosto.

Puheessaan Ahtisaari käsitteli kansainvälistymistä ja maiden keskinäistä riippuvuutta. Kansainvälisten rahamarkkinoiden suurin mullistus on hänen mukaansa yhteisen eurooppalaisen rahan, euron, syntyminen. Ahtisaari vakuutti euron tuovan vakautta Euroopan rahamarkkinoille ja se "heijastuu myös vakauden lisääntymisenä maailmanlaajuisesti". Yhteinen rahajärjestelmä edistää lisäksi turvallisuutta lisäävää poliittista yhteistyötä, hän sanoi.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme