Mainos
Mainos

Air Francen ja KLM:n yhdistyminen myötätuulessa

EU ja Yhdysysvallat ovat hyväksyneet eurooppalaisten lentoyhtiöiden Air Francen ja KLM:n yhdistymisen. Fuusio synnyttäisi liikevaihdolla mitaten maailman suurimman lentoyhtiön.

Sekä Euroopan unionin komissio että Yhdysvaltain viranomaiset ovat hyväksyneet kahden eurooppalaisen lentoyhtiön - Air Francen ja KLM:n - fuusion. EU:n hyväksyntä sisälsi ehtoja, joiden on tarkoitus estää tulevan suuryhtiön herruus keskeisillä reiteillä. Yhdysvaltain myönteisestä kannasta ilmoitti maan oikeusministeriön tiedottaja, kertoi uutistoimisto AFP.

Komission tiedotteen mukaan fuusioehtoihin kuuluu muun muassa se, että yhtiöiden on luovutettava muille lentoyhtiöille 94 lentovuoroa vuorokaudessa. Tällä pyritään takaaman hintakilpailu, joka tietäisi halvempia lipunhintoja kuluttajille.

Ranskalaisen Air Francen ja hollantilaisen KLM:n yhtyminen synnyttäisi liikevaihdolla mitaten maailman suurimman lentoyhtiön, jonka matkustajamäärä olisi neljänneksi suurin.

Jos kaikki sujuu yhtiöiden odotusten mukaan, sulautuminen toteutuu kesällä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme