Mainos
Mainos

Airbusin ongelmat ajamassa Patrian tuotannon sopeutuksiin

Patria arvioi liikevaihdon ja liikevoiton kasvavan tänä vuonna viime vuoteen verrattuna.

Lentokonevalmistaja Airbusin A380-superjumbon toimitusten viivästyminen aiheuttaa puolustusväline- ja ilmailuteollisuuskonserni Patrialle harmaita hiuksia.

- Näiden viivästysten vaikutuksia A380 -lentokoneen siiven ohjauspintojen tuotanto- ja toimitusaikatauluihimme selvitetään edelleen. On kuitenkin selvää, että myös Patrian toimitukset tulevat siirtymään ja meidän tulee sopeuttaa tuotantomme ja resurssimme pienentääksemme viiveistä johtuvia tappioita, toteaa Patrian toimitusjohtaja Jorma Wiitakorpi Patrian osavuosikatsauksessa.

Airbus ilmoitti kesäkuussa, että osa A380 -lentokoneen vuosien 2006-2007 toimituksista tulee viivästymään. Airbus kuuluu yhteiseurooppalaiseen puolustusjätti EADS:iin, joka omistaa myös neljänneksen Patriasta.

Tulos viime vuoden tasoa

Patrian alkuvuoden tulos ennen veroja oli 3,1 miljoonaa euroa, kun viime vuonna päästiin 3,2 miljoonaan euroon. Konsernin tammi-kesäkuun liikevaihto oli 146 miljoonaa euroa, jossa oli laskua viime vuodesta 15 miljoonaa euroa.

Patrian alkuvuonna saamien uusien tilausten arvo oli reilut 83 miljoonaa euroa. Saaduista tilauksista puolustustarvikkeiden ja niiden huollon osuus oli 70 prosenttia. Patria AMV valittiin alkuvuodesta Slovenian armeijan uudeksi panssaroiduksi pyöräajoneuvoksi hankkeeseen, joka käsittää 136 panssaroitua pyöräajoneuvoa. Patria sai myös tilauksen AMOS-kranaatinheitinjärjestelmästä Ruotsista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme