Mainos
Mainos

Airbusin superjumbo myöhästyy edelleen

Muutamat yhtiöt ovat korvausvaatimusten lisäksi uhanneet tilausten peruuttamisella.

Dubailainen lentoyhtiö Emirates kertoi tänään, että Airbusin A380-superjumbokoneen toimitukset viivästyvät edelleen jopa 10 kuukaudella. Myös brittiläinen Virgin Atlantic vahvisti saaneensa Airbusilta ilmoituksen myöhästymisestä, mutta yhtiö ei suostunut kertomaan lykkäyksen kestoa.

Kymmenen kuukauden lisäviivästys tarkoittaa sitä, että A380 on lähes kaksi vuotta alkuperäistä aikatauluaan jäljessä. Se merkitsee jättimäisiä korvauksia superjumboja tilanneille lentoyhtiöille. Muutamat yhtiöt ovat lisäksi uhanneet tilausten peruuttamisella.

Emirates saa näillä näkymin ensimmäisen A380:n käyttöönsä vasta elokuussa 2008, mikä on pääjohtaja Tim Clarkin mukaan vakava asia yhtiölle. Emirates on A380:n suurin tilaaja 43 koneella.

Airbusin pääomistajan EADSin hallituksen oli määrä kokoontua tänään keskustelemaan A380:n vaikeuksista, joita ovat aiheuttaneet muun muassa sähköongelmat.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme