Mainos
Mainos

Äkäslompoloon suunnitteilla suuri matkailukeskus

Ylläksen Äkäslompoloon on suunnitteilla mittava matkailukeskus.

Useamman kymmenen vuoden aikana rakennettava ympärivuotinen matkailualue koostuu rinnehotelleista, loma-asunnoista ja kyläkeskuksesta. Uusia majoituspaikkoja on tulossa 13 000.

Hankkeessa ovat mukana Metsähallitus, Lapland Hotels ja Kolarin kunta.

Metsähallituksen tonteista ja kiinteistöistä vastaava yksikkö Laatumaa on teettänyt suunnitelman hankkeen toteuttamiseksi. Laatumaan johtaja Aimo Oikarinen korostaa, että työtä lähdetään tekemään pitkäjänteisesti.

Seuraavana askeleena on ensimmäisen vaiheen asemakaavoitus, joka käynnistetään heti, kertoo Kolarin kunnanjohtaja Heikki Havanka.

Metsähallituksen mukaan tavoitteena on nousta entistä voimakkaammin myös kansainväliseksi huippumatkailukohteeksi kotimaisen kävijävirran kasvattamisen ohella.

Erikoisuutena alueelle on suunnitteilla ainakin yksi siirtohissi, jolla pääsee rinteisiin ilman autoa kylän toiselta laidaltakin. Näin pyritään tukemaan autottomuutta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme