Mainos
Mainos

Aker Finnyardsin laivatilaus sai varmennuksen

Raumalainen Aker Finnyards -telakka on allekirjoittanut lopullisen sopimuksen huippunopean matkustajalaivan rakentamisesta kreikkalaiselle G A Ferries -varustamolle.

Suuraluksen rakentamista


Aiesopimus noin miljardin markan arvoisesta tilauksesta allekirjoitettiin tammikuun alussa ja se herätti kohua, koska vaadittua telakkatukea ei ollut vielä varmistettu. Nyt tukiasia on käsittelyssä eikä sen pitäisi Aker Finnyardsin toimitusjohtaja Kari Airaksisen mukaan muodostua esteeksi hankkeelle. Myös tukiasiaa hoitava Maunu Harmo Kauppa- ja teollisuusministeriöstä sanoo samaa. Talouspoliittinen ministerivaliokunta asettui puoltamaan ratkaisua, jolla telakalle myönnetään kahdeksan prosentin telakkatuki edellyttäen, että eduskunta hyväksyy lisäbudjetissa siihen tarvittavan määrärahan. Eihän eduskunnan tarvitse hyväksyä määrärahaa, eikä myöskään siirtää sitä viime vuodelta käyttämättä jäänyttä valtuutta, mutta pitäisin sitä hyvin ihmeellisenä, jos se ei sitä tekisi, hän sanoo.

Miljardin markan sopimus sisältää lisäosto-oikeuden ja sen työllistävä vaikutus on merkittävä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme