Mainos
Mainos

Aker Rauma Offshore sai ison kaupan USA:han

Aker Rauma Offshore on saanut ison tilauksen Yhdysvalloista. Spar-tyyppisen öljyntuotantolautan rungon työllistävän vaikutuksen arvellaan olevan noin tuhat henkilötyövuotta.

Lautan suunnittelu on jo alkanut, ja merkittävimmät alihankkijat Aker Mäntyluoto ja PI-Rauma Oy aloittavat tuotannon vielä tämän vuoden puolella. Mäntyluodossa on tekeillä samankokoinen lautta, jonka tilaushinta oli 700 miljoonaa markkaa.

-Tässä tapauksessa kauppahinta ei ole vielä tiedossamme. Lautan suunnittelu ja valmistelu alkavat aikataulusyistä esisopimuksen perusteella. Lopullinen sopimus tehdään ensi vuoden alkupuolella, sanoi toimitusjohtaja Risto Neuvo Aker Rauma Offshorelta.

Öljyntuotantolautan runko toimitetaan tilaajalle, öljy-yhtiö US Gulfille kesällä 1999. Lautta poraa öljyä Meksikonlahdella Galvestonin kaupungin eteläpuolella. Lautan runko on metallinen sylinteri, jonka pituus on 215 metriä ja halkaisija 37 metriä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme