Mainos
Mainos

Aker Yards rakentaa Tallinkille risteilyaluksen

Keväällä 2009 Rauman telakalta toimitettavan aluksen on määrä olla yksi Itämeren suurimmista risteilylautoista.

Tallink on tilannut Aker Yardsilta suuren risteilyaluksen. Aker Yardsin Rauman telakalla rakennettavan aluksen kauppahinta on noin 180 miljoonaa euroa.

Yhtiöt allekirjoittivat sopimuksen risteilylautasta tänään. Uudesta lautasta tulee toimitusjohtaja Yrjö Julinin mukaan yksi suurimmista Itämeren liikenteessä.

Keväällä 2009 tilaajalle toimitettava alus on kehitetty Aker Yardsin aiemmin rakentamasta Galaxy-tyypistä. Tallinkin tilaama alus pystyy kuljettamaan 2800 matkustajaa. Sen pituus on 212 metriä ja leveys 29 metriä. Aluksessa on yli 900 hyttiä, lukuisia ravintoloita ja erilaisia viihdetiloja, ja sen konferenssikeskuksessa on 450 paikkaa. Aluksen nopeus on 24,5 solmua.

Kaupan jälkeen Aker Yardsin tilauskirjoissa on 22 alusta. Niistä 11 on risteilyaluksia ja 11 matkustajalauttoja. Tallinkin aluksia on tilauksessa kaksi, kun uusi Star-lautta luovutettiin yhtiölle eilen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme