Mainos

Åkerholm EBRD:n pääsihteeriksi

Alivaltiosihteeri Johnny Åkerholm siirtyy merkittävään tehtävään Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankkiin EBRD:ssä.

Alivaltiosihteeri Johnny Åkerholm on nimitetty Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin pääsihteeriksi. Pääjohtaja Jean Lemierre nimitti Åkerholmin EBRD:n pääsihteeriksi toukokuun lopusta lukien.

Pääsihteerin tehtävä rinnastetaan varapääjohtajaan. Hän on pankin johtoryhmän jäsen ja toimii läheisessä yhteistyössä pääjohtajan sekä pankin hallintoneuvoston ja johtokunnan kanssa.

Pääsihteeri johtaa EBRD:n päätösten toimeenpanoa, viestintää ja yhteistyötä muiden kansainvälisten organisaatioiden kanssa.

Vankka kokemus EU:n rahapolitiikasta

Åkerholm, 54, on toinen valtiovarainministeriön kahdesta alivaltiosihteeristä. Hänen tehtävänään on johtaa ja yhteensovittaa kansantalousosaston ja rahoitusmarkkinaosaston toimialaan kuuluvien asioiden valmistelua.

Åkerholmilla on pitkäaikainen ja vankka kokemus Euroopan unioniin rahapolitiikkaan liittyvistä asioista. Hänen esimiehensä ja eduskuntatyön jättävä valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) on virallisesti ehdolla Euroopan investointipankin hallituksen jäseneksi ja varatoimitusjohtajaksi.

Lopullista päätöstä ei ole vielä tehty, mutta Niinistön valintaa pidetään selvänä, sillä hänellä on avainasemassa olevien Ruotsin ja Itävallan tuki.

Toimintaa 27 maassa

Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki perustettiin 1990-luvun alussa tukemaan Keski- ja Itä-Euroopan maiden, Baltian sekä muiden entisen Neuvostoliiton maiden taloudellista kehitystä ja siirtymistä demokratiaan ja avoimeen markkinatalouteen. EBRD:n päätehtävänä on myöntää pitkäaikaisia lainoja, pääomainvestointeja ja takuita yksityisen ja julkisen sektorin hankkeisiin, joilla muun muassa edistetään siirtymävaiheessa olevien maiden talouden tasapainoista kehitystä.

EBRD:n toimii nykyisin 27 maassa. Maantieteellisesti tärkein yhteistyökumppani on Venäjä. Sinne on suuntautunut noin viidennes pankin rahoituksesta.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 12.03.2003)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot