Mainos
Mainos

Aktia ennustaa vaisua talouskasvua – tänä vuonna jäädään nollaan

Aktia ennustaa Suomen talouskasvun jäävän tänä vuonna nollaan. Ensi vuodelle pankki ennustaa vaimeata 0,5 prosentin kasvua.  

Aktian mukaan kotitalouksien kulutuskysyntä on pysynyt vaimeana ja tulokehitys on jäänyt heikoksi matalien palkankorotusten ja työttömyyden takia. 

Ensi vuoden vaimeaa kasvua tukee Aktian mukaan kansainvälisen kaupan ennustettu vilkastuminen. Aktian mukaan kustannuskilpailukyvyn ongelmat ja investointitavaroiden vaimea kysyntä maailmanmarkkinoilla pitävät kuitenkin viennin kasvun hitaana.

Aktia muistuttaa, että kotimarkkinoilta talouskasvulle ei ole tulossa tukea.

Julkinen velkaantuminen jatkuu Suomessa vauhdikkaana.

Aktian pääekonomisti Heidi Schaumanin mukaan ensi vuonna valtion alijäämä ei heikon talouskasvun oloissa supistu lainkaan. Päätettyjen sopeutustoimien vaikutusta valtiontalouden tasapainoon vesittävät Aktian mukaan työtulovähennyksen kasvattaminen ja hallituksen kärkihankkeiden käynnistäminen.

Aktia ennustaa, että hallituksen tavoite velaksi elämisen lopettamisesta ei heikon talouskasvun oloissa etene.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot