Mainos
Mainos

Aktia: Korkojen nousu laskee asuntojen hintoja

Aktia-pankin talouskatsauksessa arvioidaan asuntojen hinnan laskun jäävän maltilliseksi. Asuntojen hintojen lasketaan putoavan keskimäärin 5-10 prosenttia.

Aktia-pankin ekonomistit ennustavat asuntohintoihin laskua. Talouskatsauksessaan Aktia arvioi, että asuntojen hinnat painuvat laskuun korkojen noustessa. Asuntohintojen romahdukseen talouskatsauskessa ei silti uskota, vaan hintojen laskun arvellaan jäävän 5-10 prosenttiin. Pääkaupunkiseudulla pudotus on suurempi kuin koko maassa keskimäärin.

Asuntojen hinnat ovat nousseet Suomessa vuodesta 1998 yli 40 prosenttia ja pääkaupunkiseudulla lähes 60 prosenttia, kun yleinen hintojen ja rakennus-kustannusten nousu on jäänyt vähän yli 10 prosenttiin. Yleiseen hinta- ja kustannuskehitykseen suhteutettuna asunnot ovat nyt kalliita, Aktia katsoo.

Talouskatsauksessaan Aktia ennustaa Suomen talouskasvun vahvistuvan hienoisesti, mutta varoittaa muutoksen jäävän toivottua vaimeammaksi. Pankki arvioi, että Euroopan keskuspankki aloittaa rahapolitiikan kiristämisen ensi syksyn aikana ja nostaa vuoden 2006 puoliväliin mennessä ohjauskorkoaan parisen prosenttiyksikköä. Markkinakorot nousevat jo aikaisemmin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme