Mainos
Mainos

Aktia laski kasvuennustetta 2,5 prosenttiin

Aiemmassa ennusteessa Aktia arvioi talouskasvuksi 3,3 prosenttia. Aktian mukaan paluu kolmosella alkaviin kasvuprosentteihin on toiveajattelua maailmantalouden nykytilanteessa.

Aktia pankki laskee Suomen talouden kasvuennustetta täksi vuodeksi 2,5 prosenttiin aiemman 3,3 prosentin sijaan. Vuonna 2006 bruttokansantuote nousee pankin mukaan 2,4 prosenttiin.

Aktian mukaan Suomessa talouden kasvuvauhti puolittui vuoden 2005 alussa ja paluu kolmosella alkaviin kasvuprosentteihin on toiveajattelua maailmantalouden laantuessa. Työllisyys paranee vain marginaalisesti, kun työmarkkinarakenteiden kokonaisvaltainen uudistaminen on jäissä.

Luottamus maailmantalouden kasvuvoimaan on nopeasti hiipunut. Globaali matalasuhdanne lähestyy nopeammin kuin vielä kevättalvella uskottiin. Muun muassa Yhdysvaltojen bruttokansantuote lisääntyy 3,4 prosenttia tänä vuonna, mutta ensi vuonna enää 2,7.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme