Mainos
Mainos

Aktian tulos putosi

Aktian liikevoitto laski tammi-kesäkuussa 4,2 prosenttia 110,2 miljoonaan markkaan. Tuotot yhteensä laskivat 10,3 prosenttia 348,6 miljoonaan markkaan. Pankin rahoituskate parani kuitenkin 18,4 prosenttia 239,1 miljoonaan.

Aktia kertoo, että sen liiketoiminnan kasvu jatkui suunnitelmien mukaisesti. Sen sijaan pääomamarkkinalähtöiset tuotot vähenivät heikentyneen markkinatilanteen johdosta.

Aktia kertoo laajentavansa loppuvuonna Turussa ja Tampereella. Lisäksi Aktia@net - Aktian verkkokonttori aloittaa toimintansa syyskuussa.

Panostuksia Aktian palvelukonseptin ja tuotevalikoiman kehittämiseksi jatketaan. Lähtökohtana ovat asiakkaan tarpeet ja odotukset ja painopisteenä yksilöity asiakaspalvelu. Kasvustrategiansa mukaisesti Aktia pyrkii edelleen kasvattamaan liiketoimintaansa ja markkinaosuuksiaan pääasiakasryhmänsä, yksityisasiakkaiden, osalta.

Pankki arvioi tämän vuoden tuloksen jäävän viimevuotista alhaisemmaksi. Syynä tähän ovat ottolainauksen rakennemuutokset, laskevat korot ja liiketoiminnan kehittämiseen tehtävät suuret investoinnit. Lisäksi tulokseen vaikuttavat markkinatilanteen vuoksi pääomamarkkinoilta saatavien tuottojen putoaminen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme