Mainos
Mainos

Alahuhta: Kilpailukykysopimuksen aikataulun pitäminen tärkeää

Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Matti Alahuhta pitää todella tärkeänä, että kilpailukykysopimuksen soveltamisneuvottelujen aikataulu pitää. Määräaika on kuun lopussa.  

– On todella tärkeää tähdätä siihen, että ratkaisut saadaan kuun loppuun mennessä. Työmarkkinakentässä on tapana se, että ratkaisut syntyvät aina viime metreillä ja en hirveästi usko, että lisäaika parantaisi tilannetta, Alahuhta sanoi. 

Viime viikkoina on kuulunut epäilyjä, ettei aika riitä, vaan neuvottelujen takarajaa olisi syytä venyttää. Lisäksi esimerkiksi ammattiliitto Pro on väläytellyt jäämistä pois kilpailukykysopimuksesta. 

Alahuhdalla on sellainen käsitys, että kaikki osapuolet tähtäävät tällä hetkellä siihen, että valmista saadaan kuun loppuun mennessä.

– Ainahan tietysti on riskejä, Alahuhta sanoi. 

EK:n kevätkokouksen seminaarissa puhunut Alahuhta arvioi, että kilpailukykysopimuksen toteutuminen yhdistettynä seuraavien vuosien maltilliseen palkkapolitiikkaan parantaisi merkittävästi Suomen kilpailukykyä. 

Hänen mukaansa on erittäin tärkeää, että sopimukselle saadaan laaja kattavuus ja yritysten toiminnan kannalta kriittinen logistiikkaketju saadaan mukaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme