Mainos

Ålandsbankenin liikevoitto putosi

Ålandsbankenin iikevoitto laski viime vuonna 17,3 prosenttia 17,4 miljoonaan euroon. Pankin rahoituskate nousi viime vuonna 4,3 prosenttia 33,4 miljoonaan euroon. Parannus johtuu otto- ja anto- lainausvolyymien kasvusta. Osinkotuotot olivat 0,6 miljoonaa euroa. Palkkiotuotot laskivat 14,6 prosenttia 8,9 miljoonaan euroon. Tuotot supistuivat osakkeiden ja pääomamarkkinatuotteiden välityksestä saatujen, kysynnän laskusta johtuvien alhaisempien tuottojen vuoksi.

Pankin omasta arvopaperikaupasta kirjattu tulos oli 1,1 miljoonaa euroa verrattuna 2,6 miljoonaan euroon edellisenä vuonna. Valuuttatoiminnan tulos oli 0,9 miljoonaa euroa, mikä oli hieman alhaisempi kuin edellisenä vuonna. Liiketoiminnan muut tuotot olivat 2,8 miljoonaa euroa. Näihin tuottoihin sisältyy 0,7 miljoonan euron kertaluonteinen tuotto kiinteistöjen myynneistä. Tuotot yhteensä, eli rahoituskate ja liiketoiminnan muut tuotot yhteenlaskettuna, laskivat 2,7 prosenttia 47,8 miljoonaan euroon.

Ålandsbanken kertoo, että sen tarkoituksena on edelleen laajentaa toimintaansa, toisaalta laajentamalla toimintaansa Helsingissä ja toisaalta kehittämällä elektronisia pankkipalveluja. Omaisuudenhoitoon ja arvopaperinvälitykseen liittyviä Ålandsbankenin palveluja ja tuotteita tullaan kehittämään edelleen ja sopeuttamaan kysyntään.

Pankki arvioi rahoituskatteen ja muiden tuottojen yltävän hyväksyttävälle tasolle kovasta kilpailusta huolimatta. Henkilöstökulut ja muut kulut tulevat kasvamaan pääasiassa uuden henkilöstön palkkaamisen ja uuteen tekniikkaan investoimisen seurauksena. Luottotappioiden arvioidaan pysyvän alhaisella tasolla. Kaikkineen tämä johtanee tyydyttävään tulokseen vuodelta 2002.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot