Mainos
Mainos

Ålandsbankenin tulos koheni

Ålandsbanken kohensi tulostaan alkuvuonna ja lupaa hyvää myös loppuvuodelle. Pankki odottaa koko vuoden liikevoittonsa olevan huomattavasti parempi kuin viime vuonna.

Tuloskohennukseen uskotaan huolimatta siitä, että kertaluonteiset tulot lihottivat viime vuoden tulosta. Tammi-kesäkuussa Ålandsbankenin liikevoitto parani 9,7 miljoonaan euroon eli 57,7 miljoonaan markkaan.

Vuoden takainen tulos oli 7,8 miljoonaa euroa, josta 2,3 miljoonaa euroa oli pankin sijoitussalkkuun sisältyneitä realisointivoittoja ja kertaluonteisia osinkoja. Ålandsbankenin rahoituskate tukevoitui selvästi. Nousua oli 29,9 prosenttia. Katetta kohensivat luottojen määrän kasvu sekä talletusten voimakas nousu.

Talletukset kasvoivat 43 prosenttia ja luotonanto 12 prosenttia. Tuloksen tekoa helpotti myös korkojen nousu: luotosta perittävien korkojen ja talletuksista ulos maksettavien korkojen ero leveni.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme