Mainos
Mainos

Alaskan kuvernööri epäilee BP:n kaunistelleen öljyputkien kuntoa

Öljy-yhtiö BP aloitti tuotannon alasajon Yhdysvaltain suurimmalla öljykentällä sunnuntaina, kun tarkastuksissa oli löydetty useita syöpymiskohtia kentän putkistosta.

Alaskan kuvernööri epäilee, että brittiläinen öljyjätti BP on antanut liian hyvän kuvan Prudhoe Bayn öljykentän putkien kunnosta. Kuvernööri Frank Murkowski on käynnistänyt tutkimuksen siitä, kuinka öljy-yhtiö on käsitellyt putkiston korroosiota.

Öljy-yhtiö BP aloitti tuotannon alasajon Yhdysvaltain suurimmalla öljykentällä sunnuntaina, kun tarkastuksissa oli löydetty useita syöpymiskohtia kentän putkistosta. Eilen yhtiö ilmoitti, että se voi osittain jatkaa tuotantoaan öljykentällään korjaustöistä huolimatta.

Kuvernöörin aloittamissa tutkimuksissa selvitetään esimerkiksi, onko Alaskalla mahdollisuuksia vaatia korvauksia menetetyistä verotuloista sinä aikana, kun öljykenttä on suljettu. Arvioiden mukaan Alaska menettää verotuloja noin 5 miljoonaa euroa päivässä öljykentän sulkemisen vuoksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme