Mainos
Mainos

Alcatel myynee tehtaitaan

Ranskalainen tietoliikennelaitteiden valmistaja Alcatel aikoo myydä valtaosan ympäri maailmaa olevista tehtaistaan vuoden 2002 loppuun mennessä.

Wall Street Journalin haastattelussa Alcatelin pääjohtaja Serge Tchuruk ilmoittaa, että yhtiö pyrkii supistamaan tehtaidensa määrän 12:een tai alle sen. Viime vuonna yhtiön tehtaiden määrä oli noin 120. Ajatuksena on myydä tehtaita sopimusvalmistajille ja osa näistä tehtaista voisi jatkaa tuotantoa Alcatelille.

Alcatel pyrkii keventämään myös sijoitussalkkuaan. Yhtiö aikoo myydä 8,6 prosentin osuutensa ranskaisesta ydinreaktoreiden valmistajasta Framatomesta. Toukokuussa Alcatel ilmoitti tulosvaroituksesta ja tämän kuun alussa Alcatelin ja amerikkalaisen verkkovalmistajan Lucentin suunnittelema fuusio kariutui. Fuusion epäonnistuttua Alcatel ilmoitti keskittyvänsä verkko-, kuituoptiikka- ja avaruustoimintoihin sekä luopuvansa matkapuhelimista ja yritysliiketoimintaryhmästään.

(MTV3-STT-AFP, Wall Street Journal Europe)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme