Mainos
Mainos

"Alhaiset korot vetävät ihmisiä omistusasuntoihin"

Huoneistokeskuksen mukaan alhainen korkotaso on siirtänyt ihmisiä vuokra-asunnoista omistusasuntoihin.

Ihmiset ovat siirtyneet vuokra-asunnoista omistusasuntoihin alhaisten korkojen vuoksi. Näin vapaiden vuokra-asuntojen määrä on kasvanut.

-Vuosiin ei vuokralaisen tilanne ole ollut niin hyvä, että hänellä olisi ollut valinnan varaa vuokra-asunnon suhteen, Marianne Tölsä Huoneistokeskuksen vuokrauspalveluista sanoo.

Vuokra-asuntojen tarjonnan kasvu on osittain alentanut vuokratuottoja, mutta sijoitusasuntojen määrä on Huoneistokeskuksen mukaan pysynyt ennallaan.

Huoneistokeskuksen toimitusjohtaja Antti Varheenmaa uskoo asuntokaupan pysyvän vilkkaana lähitulevaisuudessakin korkojen nousuodotusten lykkääntymisen takia.

Aiempaa selvästi useimmin suomalaiset etsivät itselleen asunnon internetistä. Vuoden aikana maan suurimman asuntovälittäjän Huoneistokeskuksen sivuilla vierailleiden henkilöiden määrä on kaksinkertaistunut. Elokuun ensimmäisellä viikolla sivulla kävi 70000 asunnon etsijää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme